Kategorie przepisów

Ryba pieczona w folii

Składniki

Sposób przyrządzenia

1. Sprawioną rybę ( śledzie, dorsz, halibut; karp lub pstrąg ) natrzeć oliwą, solą i sokiem z cytryny
2. Posmarować kawałki folii aluminiowej oliwą i na każdym położyć rybę. Zagiąć boki z obu stron i lekko zwinąć w płaski rulon.
3. Ułożyć na ruszt i piec około 30 min.
4. Odwinąć, wyłożyć rybę na gorący talerz.
5. Rybę polaną sosem (4 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny) i doprawioną solą i pieprzem do smaku można podawać ze świeżym białym pieczywem lub frytkami i zieloną sałatą. Tak sporządzona ryba jest smaczna również na zimno.
Ocena przepisu: 3 (52 gł.)
Wyświetlenia: 153244
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ryba pieczona w folii
#

Dodane przez:

2006-11-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 26 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Szaszłyki wieprzowe

Szaszłyki wieprzowe

#

Dodane przez:

2009-04-17
Szaszłyk wieprzowy
Karkówka korzenna

Karkówka korzenna

#

Dodane przez:

2008-12-28
karkówka
Ziołowe kartofle

Ziołowe kartofle

#

Dodane przez:

2009-04-06
Zapiekane ziemniaczki z ziołami. Zdjęcie własne.
Śledzie w oliwie

Śledzie w oliwie

#

Dodane przez:

2008-12-19

Zobacz wszystkie (25)

Komentarze

Do przepisu na: Ryba pieczona w folii

!mania#

!mania

2011-03-31 12:08:00

a ja właśnie piekę mintaja.Dodałam trochę koperku i przyprawę do ryby no i oczywiście sok z cytryny.Jestem ciekawa czy będzie to dobre.
!Iwa#

!Iwa

2010-11-28 13:01:37

rewelacyjnie wyszła tilapia:) Polecam i dziękuje za przepis:)
!kaja#

!kaja

2010-10-12 19:50:49

nie jedz pangi, to najgorsza ryba jaka moze byc, ma w sobie hormony, zreszta sama sobie poszukaj info na necie o tej "super" rybie ;)
!MoniTa#

!MoniTa

2010-09-02 16:18:06

Bardzo dobre :)Ja zrobiłam identycznie według przepisu ,tylko soli dałam za mało.Myślę że jednak warto też dodać inne przyprawy.I następnym razem tak zrobię zamiast soli dam vegetę i przyprawę do ryb :)Moja ryba to mintaj :)
!redorchi#

!redorchi

2010-02-09 13:24:19

Mniam! Mniam! Właśnie zajadam rybkę upieczoną w folii. Pyychaaa! Upiekłam pangę (bo chyba jako jedyna, oprócz łososia, nie śmierdzi rybą i nie ma ości). Polałam ją dużą ilością soku z cytryny (jedna cytryna na 4 filety), posypałam kurkumą, solą, pieprzem świeżo zmielonym, tymiankiem, rozmarynem i bazylią, ułożyłam na niej plasterki czosnku i zawinęłam w folię. Troszkę za długo piekłam, ale i tak jest pyszna. Dzięki za przepis.
!redorchi#

!redorchi

2010-02-09 12:23:52

Mniam! Mniam! Właśnie zajadam rybkę upieczoną w folii. Pyychaaa! Upiekłam pangę (bo chyba jako jedyna, oprócz łososia, nie śmierdzi rybą i nie ma ości). Polałam ją dużą ilością soku z cytryny (jedna cytryna na 4 filety), posypałam kurkumą, solą, pieprzem świeżo zmielonym, tymiankiem, rozmarynem i bazylią, ułożyłam na niej plasterki czosnku i zawinęłam w folię. Troszkę za długo piekłam, ale i tak jest pyszna. Dzięki za przepis.
!Karola#

!Karola

2010-02-06 13:30:17

Proponuję również do folii z rybką (dorsz, pstrąg najlepiej w całości - wtedy faszerujemy rybę) dodać pokrojoną w pół-talarki cebulkę i masełko czosnkowe. Rybka jest soczysta i aromatyczna i nie jest mdła dzięki cebulce. Pangę odradzam - to chiński odpad - a nie wartościowa ryba.
!A.#

!A.

2009-11-14 15:50:38

ja właśnie piekę pstrąga, zamiast oliwy położyłam na rybkę plasterek masła ziołowego, mhh czekam z niecierpliwością aż będzie gotowe

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014