Kategorie przepisów

Ryba po meksykańsku

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety rybne pokroić na mniejsze porcje, posypać Kucharkiem i odstawić na ok. godzinę. Następnie obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju.
Cebulę, paprykę i ananasa pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, dodać paprykę, a na koniec ananasa. Następnie dodać ketchup i koncentrat, wymieszać. Sos ma być słodko-kwaśny, więc najlepiej samemu go doprawić wedle uznania (można dodać soli, pieprzu czy papryki w proszku).
Ciepłym sosem polać usmażoną rybę, zostawić do ostygnięcia.
Najlepiej smakuje następnego dnia.
Życzę miłej degustacji;-)
Ocena przepisu: 4 (18 gł.)
Wyświetlenia: 7418
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ryba po meksykańsku
#

Dodane przez:

2008-03-23
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Smażona ryba w zalewie octowej

Smażona ryba w zalewie octowej

#

Dodane przez:

2010-05-24
Smażona w zalewie
Morszczuk w sezamie

Morszczuk w sezamie

madlenn#

Dodane przez:

madlenn

2008-07-05
Ryba w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym

#

Dodane przez:

2010-01-29

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Ryba po meksykańsku

!malgonia#

!malgonia

2008-12-23 21:35:54

trzeba dodać soku ananasowego z puszki to wtedy nie będzie gęsty ;)

2008-10-08 22:41:53

Znam ten przepis pod inną nazwą ale tak czy owak rybka jest bardzo smaczna.

2008-05-05 21:21:08

Nie wiem dlaczego,ale ten sos mi wyszedl za bardzo pomidorowy i za gesty.
;(
!INES#

!INES

2008-04-01 21:50:58

Tak,wcześniej tylko posypać Kucharkiem,pózniej obtoczyć w mące i smażyć.
!magda#

!magda

2008-03-31 19:26:41

smazyc rybe bez panierki w jajku?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014