Kategorie przepisów

Ryba smażona w cieście piwnym

Opis

Gatunek ryby pozostawiam do wyboru. Do ciasta piwnego można dodać odrobinę ziół do ryb.

Składniki

  • ryba świeża lub mrożona 1 kg
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzenia

Do przepisu wykorzystujemy ciasto według przepisu "Ciasto piwne". Ryba musi być rozmrożona lub świeża i oczywiście nasolona. Przygotowane ciasto piwne wlewamy do głębokiego talerza. Każdy kawałek ryby moczymy z obu stron w cieście piwnym i szybko wkładamy na rozgrzany olej. Ważne, by olej był gorący tak żeby proces smażenia rozpoczął się od razu /inaczej ciasto może spłynąć z ryby/. Rybę smażymy z obu stron i podajemy na ciepło lub zimno.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2086
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ryba smażona w cieście piwnym
Opolanka#

Dodane przez:

Opolanka

2010-05-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ryba z brokułem

Ryba z brokułem

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-05-04
Sałatka rybna

Sałatka rybna

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-05-05
Sałatka krabowa

Sałatka krabowa

sloneczko123#

Dodane przez:

sloneczko123

2010-05-13
Kotlety rybne

Kotlety rybne

karita#

Dodane przez:

karita

2010-05-13
Kotlety rybne, tutaj w wydaniu z sałatką z kapusty pekińskiej, papryki i szczypiorku

Komentarze

Do przepisu na: Ryba smażona w cieście piwnym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014