Kategorie przepisów

Ryba w panierce

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rybę podzielić na porcje. Skropić sokiem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 min w chłodne miejsce. Natkę pietruszki opłukać, listki posiekać.
Tartą bułkę wymieszać z sezamem. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Kawałki ryby panierować najlepiej w mące, potem w jajku z natką, a na końcu w tartej bułce z sezamem.

Od razu kłaść na dobrze rozgrzanym oleju, smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni, osaczyć z tłuszczu na papierowych serwetkach.
Ocena przepisu: 2 (1 gł.)
Wyświetlenia: 6607
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ryba w panierce
eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-04-08

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

madzik323#

Dodane przez:

madzik323

2009-04-26
Ryba po grecku

Ryba po grecku

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-03-03
Ryba smażona, ziemniaki puree
Zapiekanka rybno-kalafiorowa

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ryba w panierce

!hasr#

!hasr

2011-11-12 15:51:27

dobre

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014