Kategorie przepisów

Ryby opiekane w occie

Opis

Ja usmażyłam malutkie leszczyki. Wyszły mi 3 słoiki. Więc tych porcji będzie troszeczkę więcej. Jako zagryzka na imprezkę wystarczy ;)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rybę oczyścić i opłukać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć. Zrobić zalewę: woda, ocet, cukier, sól. Zalewę i usmażone ryby ostudzić. Ułożyć w słoiku, dodać ziele angielskie, liść laurowy, gorczycę i zblanszowaną cebulę. Słoiki zakręcić, postawić do góry dnem. Po kilku dniach gotowe do zjedzenia.
Ocena przepisu: 2 (1 gł.)
Wyświetlenia: 3867
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ryby opiekane w occie
mala_mi33#

Dodane przez:

mala_mi33

2010-09-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kotlety rybne w occie

Kotlety rybne w occie

mala_mi33#

Dodane przez:

mala_mi33

2010-09-04
Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane

mala_mi33#

Dodane przez:

mala_mi33

2010-11-08
Kanapki ze śledziem

Kanapki ze śledziem

mezatka#

Dodane przez:

mezatka

2010-09-08
Pyszne śledzie w pomidorach

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Ryby opiekane w occie

2010-09-07 07:46:20

Fakt, są dobre ale moim zdaniem lepsze są kotlety rybne w occie. Lepszy smak nie trzeba sie męczyć z ośćmi.

2010-09-06 17:21:14

Ostatnio słyszałam o podobnym przepisie, ponoć przepyszne.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014