Kategorie przepisów

Przepis na Ryż na sypko

Opis

Oto prawidłowy sposób gotowania ryżu na sypko.

Składniki

Ryż na sypko - jak zrobić

Ryż przebrać, osączyć na sicie. Do wrzącej wody włożyć masło, dodać sól, wsypać ryż, zamieszać, zagotować. Gotować powoli aż woda wsiąknie w ryż. Garnek z ryżem wstawić do gorącej kąpieli wodnej na ok.45 min. Ugotowany ryż spulchnić widelcem.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2954
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Ryż na sypko
agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-11-22
Ryż na sypko
jotesa#

Dodane przez:

jotesa

2010-02-28
Ryż na sypko
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-01
Ryż na sypko
GierczakI#

Dodane przez:

GierczakI

2010-03-04
Ryż na sypko
eureka#

Dodane przez:

eureka

2010-12-13
Ryż na sypko
kleopatra1982#

Dodane przez:

kleopatra1982

2011-01-08
Ryż na sypko
mioda#

Dodane przez:

mioda

2011-02-08
Ryż na sypko
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-03-04
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kotlety z ryżu

Kotlety z ryżu

lena#

Dodane przez:

lena

2009-11-17
Ryż z owocową śmietaną

Ryż z owocową śmietaną

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-03-18

Komentarze

Do przepisu na: Ryż na sypko

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015