Kategorie przepisów

Ryż na sypko

Opis

Oto prawidłowy sposób gotowania ryżu na sypko.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż przebrać, osączyć na sicie. Do wrzącej wody włożyć masło, dodać sól, wsypać ryż, zamieszać, zagotować. Gotować powoli aż woda wsiąknie w ryż. Garnek z ryżem wstawić do gorącej kąpieli wodnej na ok.45 min. Ugotowany ryż spulchnić widelcem.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2607
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ryż na sypko
agabi#

Dodane przez:

agabi

2009-11-22

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kotlety z ryżu

Kotlety z ryżu

lena#

Dodane przez:

lena

2009-11-17
Ryż z owocową śmietaną

Ryż z owocową śmietaną

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-03-18

Komentarze

Do przepisu na: Ryż na sypko

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014