Kategorie przepisów

Sałatka paryska

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sałatę płuczemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i wykładamy do salaterki. Oliwę łączymy z sokiem z cytryny, przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Polewamy sosem sałatę, mieszamy i odstawiamy na pół godziny.

Pieczarki czyścimy, płuczemy, kroimy w kostkę, gotujemy ok. 5 minut, odcedzamy i studzimy. Następnie zrumieniamy w łyżce masła na patelni. Boczek kroimy w kostkę i zrumieniamy na suchej patelni.

Ser ścieramy na tartce o dużych oczkach. Pieczarki i boczek wykładamy na sałatę i posypujemy żółtym serem.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 788
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sałatka szopska

Sałatka szopska

madi356#

Dodane przez:

madi356

2009-07-15
Kapusta z marchwią

Kapusta z marchwią

eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-04-29
Sałatka z kurczakiem baharat, rucolą i haloumii

Sałatka z kurczakiem baharat, rucolą i haloumii

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-04-29
gotowa sałatka

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka paryska

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014