73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Schabowy z grzybami

Składniki

Schabowy z grzybami - jak zrobić

Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Jajko roztrzepać z dwiema łyżami wody. Mięso panierować w bułce, jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Grzyby (najlepiej mieszane) oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą. Pokroić i obgotować w posolonej wodzie. Przelać przez sito. Trochę wywaru zachować.

Na patelni rozgrzać masło, dodać grzyby, podlać odrobiną wywaru i chwilę dusić razem z pokrojoną cebulką. Dodać pokrojoną natkę pietruszki. Wymieszać i dusić przez kilka chwil.

Przygotowane grzyby wyłożyć na usmażone kotlety schabowe.
Plastry sera pokroić w cienkie paski, obłożyć kotlety.

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym albo na blaszce i krótko zapiec w rozgrzanym piekarniku.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 804
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Schabowy z grzybami
kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2013-01-31
Schabowy z grzybami
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Musztardowo - miodowe żeberka
U - duszone żeberka

U - duszone żeberka

edwarda76

Dodane przez:

edwarda76

2013-02-07
Sznycelki ze szpinakiem

Sznycelki ze szpinakiem

edwarda76

Dodane przez:

edwarda76

2013-02-13
Roladki z farszem

Roladki z farszem

kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2013-02-14

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Schabowy z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017