Kategorie przepisów

Serdelki

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pokrojone mięso wymieszać z saletrą i solą, odstawić na dobę. Następnie mięso i słoninę przekręcić 2 razy przez maszynkę. Dodać przyprawy i około 2 szklanki. Wody. Masę mięsną bardzo dokładnie wyrobić. Napełniać masą jelita i przewiązywać co 10 cm. Serdelki obsuszyć i uwędzić w zimnym dymie. Przed podaniem sparzyć we wrzątku.
Ocena przepisu: 3 (1 gł.)
Wyświetlenia: 2426
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Oczko w zapiekance

Oczko w zapiekance

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-28

Komentarze

Do przepisu na: Serdelki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014