Kategorie przepisów

Przepis na Sernik babuni

Składniki

Sernik babuni - jak zrobić

Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać Kasię, zmielony twaróg, cukier puder, rodzynki namoczone we wrzątku, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i na sam koniec dodać do masy serowej.
Ciasto wylać na tortownicę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godziny.
Ocena przepisu: 3 (16 gł.)
Wyświetlenia: 17309
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Sernik babuni

Dodane przez:

2007-04-15
>
Ten przepis ma w ulubionych 11 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Orzeszki

Orzeszki

izka715

Dodane przez:

izka715

2008-12-27
Wiśniowiec

Wiśniowiec

cutemarta

Dodane przez:

cutemarta

2007-04-16
Rafaello

Rafaello

anka6411

Dodane przez:

anka6411

2008-12-31
Miodownik z masą kawową

Miodownik z masą kawową

cutemarta

Dodane przez:

cutemarta

2007-04-17

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Sernik babuni

!ulis#

!ulis

2007-07-05 11:40:45

ile razy mielić ser

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015