Kategorie przepisów

Przepis na Sernik po wiedeńsku

Opis

Smaczny i szybki sernik. W pracy wszystkim smakował:)

Składniki

Sernik po wiedeńsku - jak zrobić

Ziemniaki zmielić lub przecisnąć przez praskę. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrami waniliowymi na puch, dodawać stopniowo po jednym żółtku cały czas przy tym ucierając. Następnie dodać ser i zmielone ziemniaki, wymieszać. Potem dodać kolejno obie mąki oraz bakalie, wymieszać. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie wymieszać. Przygotowaną masę serową wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą średniej wielkości blaszki, wyrównać. Ciasto piec w temperaturze 175 stopni przez 1 godzinę.
Wystudzony sernik można polukrować lub polać polewą czekoladową.
Ocena przepisu: 4 (220 gł.)
Wyświetlenia: 64633
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Sernik po wiedeńsku

Dodane przez:

2007-09-24
Sernik po wiedeńsku
!jurek

Dodane przez:

!jurek

2009-09-09
Pierwszy raz w zyciu upieklem sernik, zeby udowodnic zonie, ze jest to mozliwe .Sernik udal sie zako...
Sernik po wiedeńsku
caroline1983

Dodane przez:

caroline1983

2010-04-05
Sernik po wiedeńsku
eureka

Dodane przez:

eureka

2010-11-29
Sernik po wiedeńsku
beatkaa153

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-30
Sernik po wiedeńsku
kleopatra1982

Dodane przez:

kleopatra1982

2011-01-02
>
Ten przepis ma w ulubionych 31 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

conip

Dodane przez:

conip

2010-08-03
Sernik Tiramisu

Sernik Tiramisu

Dodane przez:

2010-01-30
Ciasto waflowo-czekoladowe

Ciasto waflowo-czekoladowe

Dodane przez:

2009-01-13
Muffiny karaibskie

Muffiny karaibskie

Dodane przez:

2009-07-31

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Sernik po wiedeńsku

!MARTA#

!MARTA

2011-01-20 20:45:08

DZIS WLASNIE ZROBILAM TEN SERNIK I POPRISTU JEST REWLACYJNY W USTACH SAM SIE ROZPLYWA.
!ann#

!ann

2010-12-27 22:15:12

po prostu niebo w gębie
ja zrobiłam z rodzynkami (około szklanka), dodałam odrobinę aromatu pomarańczowego, ponadto upiekłam ten sernik na kruchym cieście (osobny spód), co okazało się strzałem w dziesiątkę(inaczej by się rozpadał), polukrowałam i posypałam zmielonymi orzechami włoskimi- takie bożonarodzeniowe wydanie :)
polecam!!!
!:)#

!:)

2010-04-08 16:50:52

pozdrawiam , sernik wspaniały i już na stałe zagości na naszym stole :)

2010-04-05 22:29:51

To jest jedno z moich ulubionych ciast.
!Ania#

!Ania

2010-04-01 14:31:34

Czy do sernika nie trzeba dodać odrobiny proszku do pieczenia?
!Twarożek :)#

!Twarożek :)

2010-01-15 12:35:46

Witam tak do sernika nadaje się twaróg z wiaderka ale można dodać więcej budyniu lub mąki ziemniaczanej pozdrawiam.
!Ania#

!Ania

2009-12-18 21:50:09

Mam pytanie, czy do sernika może być użyty gotowy ser z wiaderka?
!Sernik wiedenski#

!Sernik wiedenski

2009-02-20 22:29:10

Pieklam go juz wielokrotnie,napeawde ;bardzo dobry

2009-01-15 17:03:02

Nigdy nie próbowałam i chyba bym nie zaryzykowała:) Sernik jest delikatny i obawiam się, że mógł by wyjść zakalec. Ale to tylko moje przypuszczenia. Może ktoś już próbował upiec z owocami z puszki??
!Żaneta#

!Żaneta

2008-12-17 21:06:04

Drogie panie czy zamiast bakali mozna dac owoce z puszki np brzoskwinie?? czy sernik sie nie popsuje??

2008-05-25 14:12:27

Kiedy robię sernik, to ubite białka dodaję do masy serowej i zawsze mieszam delikatnie drewnianą łyżką.
!mag#

!mag

2008-05-13 12:15:06

ja nie umiem wogole piec ale mam pytanie...czy jak miszam pozniej mase z bialkami to tez mikserem czy moze lyzka??? bo tam napisane jest ze delikatnie...

2008-03-30 16:23:35

Tak, potwierdzam, sernik genialny i nie boję się tego napisać. Wiele lat szukałam dobrego przepisu na sernik po wiedeńskui w końcu znalazłam:) Nie zamienię go na żaden inny:)
!do Minia#

!do Minia

2008-03-29 12:30:58

w przepisie wyraźnie pisze że chodzi o średniej wielkości blaszke..., do !Wiesia-ten sernik jest genialny i napewno nie twardy, acha co ma mąka pszenna do ziemniaków chodziło Ci chyba o mąkę ziemniaczną?
!Minia#

!Minia

2008-03-21 09:51:41

na jak duża blachę jest ten przepis ? Szukam właśnie na dużą... Pozdrawiam
!Wiesia#

!Wiesia

2008-03-12 15:51:33

Ja uważam, że jak ziemniaki się daje, to już nie mąkę pszenną.Będzie za twardy.
!Tomi#

!Tomi

2007-12-23 15:47:54

Wlasnie konczy sie piec i wyglada naprawde super, pozniej napisze jak smakowal.Polecam
!Rexio#

!Rexio

2007-12-19 19:15:18

A mikser chodzi !!!!!!!!!

2007-12-17 23:05:40

Zgadza się, do tego sernika nie daje się proszku do pieczenia:)
!alfa#

!alfa

2007-12-12 12:46:05

Agusiu, może odpowiem za Alinerkę, bo mam ten przepis od niej, do tego sernika nie daje się proszku
!Agusia#

!Agusia

2007-12-11 23:07:54

nie pieklam jeszcze ale zastanawiam sie ile proszku do pieczenia i czy tu daje sie proszek ??????????
!Małgorzata#

!Małgorzata

2007-11-17 19:51:01

przepis jest naprawdę dobry, ciasto wyszło naprawdę dobre, a przyznam się, że jestem fatalną kucharką i piekarnik mam do bani i robiłam sernik pełna wątpliwości
!edzia90#

!edzia90

2007-11-17 19:30:13

bardzo smaczny sernik!!
!kasia#

!kasia

2007-11-12 20:17:22

to zdecydowanie najlepszy sernik jaki w życiu jadłam! nawet moja mama takiego nie robi! tylko ja nie dodałam ziemniaków.
!!asia#

!!asia

2007-11-12 19:37:15

bardzo dobre wszystkim smakowało.
!Alinerka#

!Alinerka

2007-11-06 18:37:42

Bardzo się cieszę Kuchmistrzu, że posmakował Ci mój sernik:) Też jestem kucharzem z zamiłowania i wykształcenia, i po wypróbowaniu wielu przepisów na sernik wiedeński, ten uważam za najlepszy:) Pozdrawiam:)
!kuchmistrz.*****#

!kuchmistrz.*****

2007-11-05 17:32:02

Witam
przyznam na wstępie , jestem kucharzem z zamiłowania i wyksz.
bardzo lubie sernik wied , znam mase różnych przep. ale twój .........pyszne !, pyszne !
chyle czape :)
pozdrawiam bardzo serdecznie!
ps. jak każdy kucharz dodał i zmienił bym to i tamto .tylko po co?, jest ok !!:)

2007-09-30 10:15:39

cieszę się, że smakuje:)
!łukasz#

!łukasz

2007-09-28 10:33:06

bardzo dobre -

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015