Kategorie przepisów

Sernik po wiedeńsku

Opis

Smaczny i szybki sernik. W pracy wszystkim smakował:)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki zmielić lub przecisnąć przez praskę. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrami waniliowymi na puch, dodawać stopniowo po jednym żółtku cały czas przy tym ucierając. Następnie dodać ser i zmielone ziemniaki, wymieszać. Potem dodać kolejno obie mąki oraz bakalie, wymieszać. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie wymieszać. Przygotowaną masę serową wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą średniej wielkości blaszki, wyrównać. Ciasto piec w temperaturze 175 stopni przez 1 godzinę.
Wystudzony sernik można polukrować lub polać polewą czekoladową.
Ocena przepisu: 4 (220 gł.)
Wyświetlenia: 63887
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Sernik po wiedeńsku
#

Dodane przez:

2007-09-24
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 31 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

conip#

Dodane przez:

conip

2010-08-03
Sernik Tiramisu

Sernik Tiramisu

#

Dodane przez:

2010-01-30
Ciasto waflowo-czekoladowe

Ciasto waflowo-czekoladowe

#

Dodane przez:

2009-01-13
Muffiny karaibskie

Muffiny karaibskie

#

Dodane przez:

2009-07-31

Zobacz wszystkie (29)

Komentarze

Do przepisu na: Sernik po wiedeńsku

!MARTA#

!MARTA

2011-01-20 20:45:08

DZIS WLASNIE ZROBILAM TEN SERNIK I POPRISTU JEST REWLACYJNY W USTACH SAM SIE ROZPLYWA.
!ann#

!ann

2010-12-27 22:15:12

po prostu niebo w gębie
ja zrobiłam z rodzynkami (około szklanka), dodałam odrobinę aromatu pomarańczowego, ponadto upiekłam ten sernik na kruchym cieście (osobny spód), co okazało się strzałem w dziesiątkę(inaczej by się rozpadał), polukrowałam i posypałam zmielonymi orzechami włoskimi- takie bożonarodzeniowe wydanie :)
polecam!!!
!:)#

!:)

2010-04-08 16:50:52

pozdrawiam , sernik wspaniały i już na stałe zagości na naszym stole :)

2010-04-05 22:29:51

To jest jedno z moich ulubionych ciast.
!Ania#

!Ania

2010-04-01 14:31:34

Czy do sernika nie trzeba dodać odrobiny proszku do pieczenia?
!Twarożek :)#

!Twarożek :)

2010-01-15 12:35:46

Witam tak do sernika nadaje się twaróg z wiaderka ale można dodać więcej budyniu lub mąki ziemniaczanej pozdrawiam.
!Ania#

!Ania

2009-12-18 21:50:09

Mam pytanie, czy do sernika może być użyty gotowy ser z wiaderka?
!Sernik wiedenski#

!Sernik wiedenski

2009-02-20 22:29:10

Pieklam go juz wielokrotnie,napeawde ;bardzo dobry

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014