Kategorie przepisów

SEROMAKOWIEC

Składniki

Sposób przyrządzenia

CIASTO
Mąka, 1 żółtko, margaryna, 1/2 szkl cukru pudru.
Składniki na ciasto wymieszać, zagnieść, włożyć w folię i do lodówki.
Rozwałkować schłodzone ciasto i piec 15 minut w 200 stop.

MASA MAKOWA
Mak sparzyć, osączyć, zemleć 2 razy, utrzeć ze szkl cukru pudru i 2 żółtkami, dodać aromat.
Połączyć z ubitymi 2 białkami.
Wyłożyć na ciasto

MASA SEROWA
Masło utrzeć z cukrem i 5 żółtkami, dodając po łyżce sera.
Delikatnie wymieszać z białkami ubitymi na pianę.
Masę serową wyłożyć na makową.
Ciasto piec 1 godz. w temp.180 stop.
Ocena przepisu: 3 (2 gł.)
Wyświetlenia: 3371
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

SEROMAKOWIEC
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2009-05-06
SEROMAKOWIEC
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sernik z polewą i wiórkami kokosowymi

Sernik z polewą i wiórkami kokosowymi

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2009-05-16
Sernik z polewą i wiórkami kokosowymi
Rogaliki

Rogaliki

madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-01-31
Kokosanki

Kokosanki

madi356#

Dodane przez:

madi356

2009-05-19

Komentarze

Do przepisu na: SEROMAKOWIEC

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014