73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Skórka pomarańczowa w syropie

Opis

Skórka pomarańczowa w syropie

Składniki

  • cukier 1/2 szklanki
  • woda 1/2 szklanki
  • skórka z pomarańcza wg uznania

Skórka pomarańczowa w syropie - jak zrobić

Obraną skórkę z pomarańczy namoczyć na cztery godziny w wodzie. Obrać z białej części. Ugotować potrzebną ilość syropu z wody i cukru wg podanych proporcji. Wrzucić przygotowaną skórkę i gotować, aż odparuje woda. Do czasu zostania samego syropu. Skórka powinna zrobić się szklista. Osączyć z syropu, włożyć do słoiczka i zakręcić. Używać do dekoracji ciast i deserów.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Skórka pomarańczowa w syropie
beatkaa153

Dodane przez:

beatkaa153

2010-12-31
Skórka pomarańczowa w syropie
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ogórki w zalewie musztardowej
Malinowy mus

Malinowy mus

Marcela

Dodane przez:

Marcela

2011-01-31
Domowy Golden Syrup

Domowy Golden Syrup

ilka_86

Dodane przez:

ilka_86

2011-02-14
Domowy Golden Syrup
Suszone pomidory

Suszone pomidory

ilka_86

Dodane przez:

ilka_86

2011-02-16
Suszone pomidory

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Skórka pomarańczowa w syropie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017