Kategorie przepisów

Przepis na Śledzie w Śmietanie z Cebulką - Klasyczne

Składniki

Śledzie w Śmietanie z Cebulką - Klasyczne - jak zrobić

1. Śledzie wymoczyć kilka godzin w wodzie aż do uzyskania pożądanej słoności (wodę należy w tym czasie przynajmniej raz odlać i zastąpić nową), następnie pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

2. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i tak przygotowanym sosem zalać śledzie.

3. Całość wymieszać i pod przykryciem odstawić w chłodne miejsce na co najmniej kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego!!!!!!!!!!!!
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 15692
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Śledzie  w Śmietanie z Cebulką  - Klasyczne
eluszek#

Dodane przez:

eluszek

2009-12-09
>
Ten przepis ma w ulubionych 8 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Śledziki świąteczne

Śledziki świąteczne

gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2009-12-23
Bigos Tradycyjny

Bigos Tradycyjny

eluszek#

Dodane przez:

eluszek

2009-12-12
Czerwona

Czerwona "Modro Kapusta"

eluszek#

Dodane przez:

eluszek

2009-12-22
Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2009-12-27

Komentarze

Do przepisu na: Śledzie w Śmietanie z Cebulką - Klasyczne

!Irena #

!Irena

2012-05-04 22:37:55

Radzę sprubowac pychotka;;;;;

2012-03-21 10:35:26

Do śledzika dodaję jeszcze kiszonego ogóreczka pokrojonego w kostkę. Robię go często na obiad, podaję go z ziemniakami tłuczonymi. Robię go na Wigilię, dodaję wtedy do niego jeszcze starte jabłko. Nigdy nie skrapiałam go sokiem z cytryny, spróbuje! czuję, że będzie jeszcze lepszy!
!grzegorz#

!grzegorz

2011-05-03 19:17:21

Szybko smacznie i o to chodzi!!!
!Karcia * #

!Karcia *

2009-12-23 22:33:34

Bardzo podoba mi się ten przepis i chętnie z niego skorzystam ;) :)
Dziękuję !!! Karcia !!!





Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015