Kategorie przepisów

Śledzie w pieprzu

Składniki

zalewa

Sposób przyrządzenia

Śledzie moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie. Przygotowujemy zalewę: gotujemy wodę z octem, cukrem, zielem i liściem przez 2 minuty. Zimną zalewą zalewamy ułożone w słoiku śledzie i odstawiamy do lodówki na 7 dni. Po tym czasie osączamy śledzie. Cebule kroimy w cienkie plasterki. Ponownie układamy ryby w słoiku przesypując grubo zmielonym pieprzem i cebulą. Zalewamy mieszanką olei i odstawiamy na kolejne 7 dni do lodówki. Smacznego!
Ocena przepisu: 2 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1563
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Śledzie w pieprzu
IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-02-22

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Śledzie z cebulką

Śledzie z cebulką

modzelinka#

Dodane przez:

modzelinka

2010-02-22
Śledzie w sosie chrzanowym

Śledzie w sosie chrzanowym

jotesa#

Dodane przez:

jotesa

2010-02-28
Śledzie w oleju

Śledzie w oleju

jotesa#

Dodane przez:

jotesa

2010-02-28
Śledzie w sosie czosnkowym

Śledzie w sosie czosnkowym

jotesa#

Dodane przez:

jotesa

2010-02-28

Komentarze

Do przepisu na: Śledzie w pieprzu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014