73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Ślimaczki drożdżowe

Składniki

Ślimaczki drożdżowe - jak zrobić

Ser biały wymieszać z cukier, śmietaną i aromatem na gładką masę.

Z drożdży, mleka, cukru i 1 łyżki mąki zrobić zaczyn, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, żeby podrosło ciasto.

Pozostałą mąkę przesiać do miski, dodać sól, mleko, masło i zaczyn. Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie i nie będzie się kleić. Ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.

Wyrośnięte ciasto rozwałkować i w miarę potrzeby podsypać mąką, najlepiej otrzymać formę prostokąta.

Na cieście rozsmarować na całości masę serową i zwinąć delikatnie jak roladę, pokroić na 2 cm kawałki.

Na blaszce wyłożyć folię aluminiową, rozsmarować ją olejem i przełożyć ślimaczki w odstępach, ponownie odczekać do podrośnięcia, posmarować rozbełtanym jakiem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piec 20-30 minut
Ocena przepisu: 3 (4 gł.)
Wyświetlenia: 632
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 75 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Ślimaczki drożdżowe
mkmadzia

Dodane przez:

mkmadzia

2015-03-12
Ślimaczki drożdźowe
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Drożdżówka z wiśniami

Drożdżówka z wiśniami

martusia1

Dodane przez:

martusia1

2015-06-10
Drożdżówka z wiśniami
Brioche z creme patissiere i kruszonką

Brioche z creme patissiere i kruszonką

magasia

Dodane przez:

magasia

2015-06-18
Brioche z creme patissiere i kruszonką
Chelsea Buns- drożdżowe bułeczki z cukrem i bakaliami

Chelsea Buns- drożdżowe bułeczki z cukrem i bakaliami

magasia

Dodane przez:

magasia

2015-06-17
Chelsea Buns- drożdżowe bułeczki z cukrem i bakaliami
Drożdżówki z serem

Drożdżówki z serem

magasia

Dodane przez:

magasia

2015-06-25
Drożdżówki z serem

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Ślimaczki drożdżowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017