Kategorie przepisów

Śliwki i jeżyny w syropie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cukier wsyp do rondla, wlej szklankę zimnej wody i podgrzewaj na bardzo wolnym ogniu, cały czas mieszając, dopóki cukier się nie rozpuści. Potem doprowadź do wrzenia i gotuj przez około 10 minut, żeby zredukować objętość syropu.

Zetrzyj skórkę z cytryn i wyciśnij sok. Przepłucz gałązki rozmarynu i owoce. Osusz je. Śliwki przetnij na połówki lub na ćwiartki, w zależności od ich wielkości. Do syropu włóż rozmaryn i śliwki, zmniejsz trochę płomień i podgrzewaj przez około 10 minut.

Gdy śliwki już zmiękną, dodaj jeżyny i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty, bardzo delikatnie mieszając. Owoce podawaj nieco przestudzone, polane syropem, na gałązkach rozmarynu.
Ocena przepisu: 1 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1921
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Deser panna cotta

Deser panna cotta

madi356#

Dodane przez:

madi356

2013-06-21
Deser bananowy z bitą śmietaną

Deser bananowy z bitą śmietaną

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2009-05-16
Deser bananowo-śmietankowy.
Faworki

Faworki

lyni_de_puch#

Dodane przez:

lyni_de_puch

2009-08-11
Chrust (Faworki)
Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

tycjanowa#

Dodane przez:

tycjanowa

2010-02-22
pycha :)

Komentarze

Do przepisu na: Śliwki i jeżyny w syropie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014