73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Słodko – kwaśne rydze

Składniki

zalewa

Słodko – kwaśne rydze - jak zrobić

Rydze gotujemy przez 5 minut w wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Z wody, octu, soli i cukru przygotowujemy zalewę – wszystkie składniki doprowadzamy do wrzenia. Do każdego słoika wkładamy po 1 liściu, plasterku cebuli i 3 plasterki marchewki. Napełniamy słoiki rydzami, zalewamy zalewą i pasteryzujemy przez 3 minuty od momentu zagotowania. Smacznego!
Ocena przepisu: 1 (1 gł.)
Wyświetlenia: 4234
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Słodko – kwaśne rydze
IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2010-02-05
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

eva45

Dodane przez:

eva45

2010-02-05
Szczaw na zimę

Szczaw na zimę

eva45

Dodane przez:

eva45

2010-02-05
Szczaw w słoikach

Szczaw w słoikach

eva45

Dodane przez:

eva45

2010-02-05
Korniszony

Korniszony

eva45

Dodane przez:

eva45

2010-02-06

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Słodko – kwaśne rydze

!Gosia#

!Gosia

2013-09-23 08:00:46

I udało się.Pierwszy raz zrobione i wszystkim smakują.Polecam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017