Kategorie przepisów

Słonina z czosnkiem marynowana

Składniki

Sposób przyrządzenia

Słoninę kroimy na kawałki, posypujemy solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Na dno kładziemy listki laurowe i ziele angielskie. Układamy słoninę ścisło najlepiej w pojemniku, który można szczelnie zamknąć. Wstawiamy do lodówki na kilka dni.
Jak już słonina przejdzie przyprawami jest gotowa do spożycia, wtedy kroimy w cieniutkie plasterki i jemy z chlebem i ogórkiem kiszonym.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1529
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Słonina z czosnkiem marynowana
eva45#

Dodane przez:

eva45

2012-08-18

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Komentarze

Do przepisu na: Słonina z czosnkiem marynowana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014