Kategorie przepisów

Smażona skórka pomarańczowa

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce dokładnie wyszoruj szczoteczką, sparz, a na koniec osusz. Bardzo ostrym, nierdzewnym nożem zetnij skórkę, ułóż ją w słoiku, zalej przegotowaną wodą i mocz przez 24 godzin. Pamiętaj jednak o tym, żeby kilka razy zmienić wodę. Osącz skórki na sicie i na 2-3 minuty wrzuć na wrzątek, znowu osącz i pokrój w kostkę lub cienkie paski.

Zagotuj syrop (na kilogram skórek - kilogram cukru i pół szklanki wody), na wrzący, po odszumowaniu, wrzuć skórki i przez 3-4 dni codziennie po kilka minut gotuj, aż staną się szkliste. Gorące skórki z syropem przełóż do słoiczków, szczelnie zakręć.
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 9447
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Smażona skórka pomarańczowa
dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-08
smażona skórka pomarańczowa
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Mus jabłkowy

Mus jabłkowy

#

Dodane przez:

2009-03-22
Marynowane grzyby

Marynowane grzyby

#

Dodane przez:

2008-10-05
Maślaki
Grzybki

Grzybki

#

Dodane przez:

2008-10-16
Grzybki
Papryka w zalewie

Papryka w zalewie

magdal15#

Dodane przez:

magdal15

2008-10-22

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Smażona skórka pomarańczowa

2009-01-08 11:29:29

wyszła mi :) będzie dziś do ciasta drożdzowego:)
załączam zdjęcie!
!dam#

!dam

2007-07-05 21:44:06

beznadziejne

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014