73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Smażone bakłażany

Składniki

do smażenia

Smażone bakłażany - jak zrobić

Bakłażany dokładnie umyć, pokroić wzdłuż na plastry grubości 1 -1,5 cm, oprószyć solą, odstawić na 20 minut.

Plastry bakłażana opłukać wodą, osuszyć panierować najpierw w jajku rozkłóconym z mlekiem i pieprzem, a potem w tartej bułce kłaść na dobrze rozgrzany tłuszcz, smażyć na rumiano, osączyć na bibułowych serwetkach, ułożyć na półmisku.

Papryki pokroić w cienkie paski, cebulę na krążki, pomidora w kostkę.
Warzywami i listkami ziół posypać bakłażany.
Ocena przepisu: 2 (2 gł.)
Wyświetlenia: 1593
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kalafior z wody

Kalafior z wody

kasandra6

Dodane przez:

kasandra6

2009-10-22
Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami

tycjanowa

Dodane przez:

tycjanowa

2009-05-04
Pieczarki z papryką

Pieczarki z papryką

lena

Dodane przez:

lena

2009-03-26
Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-01-26

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Smażone bakłażany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017