Kategorie przepisów

Smażone opieńki

Składniki

  • świeże opieńki 300 g
  • średnia cebula 1 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • vegeta 1/2 łyżeczka
  • biały mielony pieprz 1/2 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Opieńki myjemy, większe kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Na zimną patelnię wlewamy olej, wsypujemy cebulę, włączamy gaz i szklimy ją. Następnie wrzucamy grzyby i smażymy przez 10 minut. Dodajemy czosnek i smażymy przez 3 minuty. Doprawiamy wegetą i pieprzem.
Smacznego!
Ocena przepisu: 3 (11 gł.)
Wyświetlenia: 22585
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Smażone opieńki
IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-30

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Najprostszy sos grzybowy

Najprostszy sos grzybowy

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-30
Kurki w śmietanie z kurczakiem

Kurki w śmietanie z kurczakiem

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-10-07
kurki w śmietanie z kurczakiem.
Kurki smażone z jajkami dla początkujących

Kurki smażone z jajkami dla początkujących

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-10-07
kurki z jajkami

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Smażone opieńki

2013-02-28 23:40:50

Nigdy nie zbierałam opieniek ani nie jadłam bonie mam pewności czy zbiorę dobre grzyby.
!teq#

!teq

2012-11-03 11:27:39

opieńki należy odgotować, ponieważ świeże są lekko trujące

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014