73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Śniadanie z blendera

Opis

Każdy z nas ma dzień, kiedy przygotowanie śniadania sprawia mu zbyt wiele kłopotów. Tutaj podaję szybki pomysł na zdrowe i pyszne śniadanie na dobry początek dnia. Przepis pochodzi z mojej ulubionej książki "Eat clean diet".

Składniki

  • proteiny 1 dawka
  • płatki owsiane 1/3 kubka
  • mleko sojowe lub krowie lub ryżowe 2/3 kubka
  • masło migdałowe 1 łyżka
  • banan 1
  • sos jabłkowy niesłodzony 2 łyżki
  • sezam 1 łyżka
  • zarodki pszenne 1 łyżka
  • kostki lodu 1/2 kubka

Śniadanie z blendera - jak zrobić

Przygotowujemy blender ze szklanym pojemnikiem lub jeśli nie mamy takiego to zwykły blender lub mikser i wysoki garnek. Wkładamy do niego kolejno wszystkie składniki i dokładnie miksujemy.

Najpierw wlewamy mleko według uznania: sojowe, krowie lub ryżowe (moim ulubionym jest zwykłe ryżowe), następnie dodajemy banana, sos jabłkowy, masło migdałowe i chwilę miksujemy. Później dodajemy proteiny według uznania (ja stosuję waniliowe), ziarna sezamu, zarodki pszenne i kostki lodu i bardzo dokładnie miksujemy.
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 3861
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Śniadanie z blendera

2011-05-06 09:45:49

Zapraszam do nowego działu: "DIETY- Dieta "Eat clean diet -Tosca Reno"
Tam znajdziesz dużo moich przepisów :)

2011-05-03 21:28:56

Witam Bree dziękuję za zainteresowanie moimi przepisami, powiem Ci, że miałam dłuższy okres kiedy to właśnie bardzo bardzo zdrowo się odżywiałam. Po tym jak przybrałam w boczkach, kiedy to często wskakiwałam z mężem do znanego wszystkim Mc Donalds i kiedy zaczęłam się interesować zawartością chemii i syfu które znajduje się w naszym pożywieniu postanowiłam troche zmian wprowadzić. Książki Toski Reno tylko pomogły mi w urozmaiceniu codziennego jadlospisu. Poza przepisami autorki wymyślałam też swoje: nie smażyłam, w domu nie było innej oliwy jak oliwka z oliwek i olej z winogron, sól tylko morska, nie używałam cukru i gdzie tylko się dało zastępowałam go miodem, syropem klonowym czy z agawy i wiele innych zmian :)
A jeśli o dietkę chodzi szczerze Ci powiem że sama autorka wypowiada się o tym iż nie jest to dieta a styl życia który wprowadziła na zawsze..... a dla przykładu powiem Ci, że mój mąż schudł w ciągu ok. 4 miesiecy prawie 20 kg stosując zasady zdrowego odżywiania, bez żadnych głodówek. Pozdrawiam

2011-05-01 19:15:35

Justine, a możesz napisać coś więcej o tej diecie?

W Polsce chyba w ogóle nie jest znana... U nas niestety króluje Dukan, czyli szaleństwo jedzenia białka w ilościach ogromnych, fuj :((( to taki "nowy" Atkins/Kwaśniewski, tylko u nich trzeba było zajadać się tłuszczem blech...

a już kilka razy czytałam w Twoich przepisach, że są wg "Eat Clean Diet" ;-) i całkiem fajnie jesz!

pozdrawiam :)
Bree

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017