Kategorie przepisów

Sok jabłkowy na zimę

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych. Z wody i cukru gotujemy syrop. Z jabłek za pomocą sokowirówki wyciskamy sok. W razie potrzeby dosładzamy go syropem. Sok (razem z "pianą") rozlewamy do słoików. Pasteryzujemy 2 minuty od momentu zagotowania. Jeżeli jabłka są słodkie, lub jeśli ktoś lubi kwaśne smaki - nie dodajemy syropu, otrzymamy wówczas 100% sok jabłkowy.
Smacznego!
Ocena przepisu: 3 (6 gł.)
Wyświetlenia: 11838
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Sok jabłkowy na zimę
IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-22

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zalewa do kiszenia ogórków

Zalewa do kiszenia ogórków

zuczek21#

Dodane przez:

zuczek21

2009-09-22
Marynowane gąski

Marynowane gąski

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2009-09-23
Truskawki w syropie

Truskawki w syropie

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-24

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Sok jabłkowy na zimę

!deelfin#

!deelfin

2009-11-06 19:39:39

Dokładnie tak samo tylko bez cukru i bez wody

2009-09-24 22:18:07

Pyszny taki soczek,nie to co kupny.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014