Kategorie przepisów

Sok z aronii

Składniki

Sposób przyrządzenia

Aronię i liście wiśni zalać wodą. Gotować 15 minut. Przecedzić. Płyn wymieszać z cukrem i kwaskiem cytrynowym. Przelać do butelek. Pasteryzować 15 minut.
Ocena przepisu: 2 (57 gł.)
Wyświetlenia: 48656
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Sok z aronii
oliwka#

Dodane przez:

oliwka

2009-04-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pasztet w słoikach

Pasztet w słoikach

lena#

Dodane przez:

lena

2008-10-19
Fasolka na zimę

Fasolka na zimę

skalmierzyce#

Dodane przez:

skalmierzyce

2008-10-19
Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

grazynadomanska1#

Dodane przez:

grazynadomanska1

2009-07-27
Papryka konserwowa
Wiśnie w soku własnym

Wiśnie w soku własnym

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-04-23

Zobacz wszystkie (8)

Komentarze

Do przepisu na: Sok z aronii

!Leszek#

!Leszek

2011-08-21 08:02:03

Niewiem jak można dodawać zagrzebiałe liście wiśni,chyba że jest to lekarstwo.Proszę zwrócić uwagę jak wyglądają te liściE w tym okresie.Najlepiej w okresie kiedy wiśnie są dojżałe zrobić sok i teraz go dolać do soku z aroni mamy smak prawdziwych wiśni.A nie truć się starymi bez smaku liścimi i udawdć że jest smak wiśni.
! anna22#

! anna22

2010-08-12 21:21:58

Na tą porcję 50g kwasku cytrynowego
!karolka24#

!karolka24

2009-09-26 19:14:35

a ile tego kwasku
!grażka#

!grażka

2009-09-10 12:49:15

Ja dla zabicia cierpkości aroni dodaje na litr kieliszek (według uznania) rumu, smak jest boski.
!anula#

!anula

2009-08-24 15:24:16

ja robię troszkę inaczej bo daję trochę mniej aronii i cukru oraz nie pasteryzuję tylko wlewam gotujący się sok do butelek. liści z wiśni daję dużo w efekcie pachnie wiśnią.
!andziunia29#

!andziunia29

2009-08-10 16:32:26

listki powyjmować czy zostawić w słoiczkach

2009-04-18 19:17:06

Najlepsze lekarstwo na przeziębienie.

2008-11-02 19:50:34

ja robię podobnie ale daję dużo więcej lisci wiśni, jest pyszny wcale nie wyczuwa się cierpkości aronii. polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014