Kategorie przepisów

Sok z pigwy

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce dokładnie umyć podzielić na ćwiartki u usunąć gniazda nasienne. Wsypać 3/4 litrowego słoika zasypać cukrem. Przykryć gaza. Po kilku dniach odlać powstały sok.
Ocena przepisu: 3 (9 gł.)
Wyświetlenia: 15890
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Sok z pigwy
maga79#

Dodane przez:

maga79

2009-04-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Śliwki w winie

Śliwki w winie

lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2009-09-05
Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

kammcia888#

Dodane przez:

kammcia888

2009-02-27
Opieńki w słoikach

Opieńki w słoikach

kammcia888#

Dodane przez:

kammcia888

2009-02-27
Koreczki

Koreczki

kammcia888#

Dodane przez:

kammcia888

2009-02-27

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Sok z pigwy

!myslub#

!myslub

2009-10-30 09:53:28

Żeby sok nie sfermentował,trzeba butelkę wypłukać wódką i po wlaniu soku wlać kilka kropel wódki na wierzch!
!qbusiowa#

!qbusiowa

2009-10-29 20:49:43

Robie tak samo do momentu "przecedzić" potem zagotowuje i wlewam do wyparzonych słoików :)
Pyszne na zimowe wieczory do herbatki:)
!evka#

!evka

2009-10-14 11:36:01

A jak przechowywać,by nie fermentował?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014