Kategorie przepisów

Przepis na Solanka do mięsa

Składniki

Solanka do mięsa - jak zrobić

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy zile angielskie, goździki, liść laurowy, zagotowujemy pod przykryciem. Do gotującej się wody dodajemy cukier i sól, dokładnie mieszamy, rozpuszczamy. Zalewę przestudzamy, zimną solanką zalewamy mięso. Kawałki do 1 kg marynujemy około 3 dni, większe powyżej.

Smacznego.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 7422
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 20 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Solanka do mięsa
robbo

Dodane przez:

robbo

2011-12-28
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ozorek wieprzowy w sosie

Ozorek wieprzowy w sosie

eva45

Dodane przez:

eva45

2012-01-07
Gołąbki z mięsem i grzybami

Gołąbki z mięsem i grzybami

eva45

Dodane przez:

eva45

2012-01-07
Kotlety mielone wieprzowe

Kotlety mielone wieprzowe

eva45

Dodane przez:

eva45

2012-01-08

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Solanka do mięsa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015