Kategorie przepisów

Przepis na Sos do hamburgerów, kebabu, frytek, kanapek itd.

Składniki

  • majonez 1/2 szklanki
  • serek homogenizowany waniliowy 1/2 szklanki
  • suszony granulowany czosnek 1 łyżeczka
  • pieprz 1/4 łyżeczki
  • ogórek korniszon 1 średni
  • cebula (drobniutko posiekana) 1 łyżeczka

Sos do hamburgerów, kebabu, frytek, kanapek itd. - jak zrobić

Majonez mieszamy z serkiem homogenizowanym, dodajemy czosnek granulowany, pieprz, cebulkę i drobniutko posiekany jeden średniej wielkości ogórek korniszon.

Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy na pół godziny do lodówki.
Ocena przepisu: 3 (5 gł.)
Wyświetlenia: 5502
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 35 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Sos do hamburgerów, kebabu, frytek, kanapek itd.
majkaP19

Dodane przez:

majkaP19

2012-03-13
Sos do hamburgerów, kebabu, frytek, kanapek itd.
Alex_M

Dodane przez:

Alex_M

2013-10-24
Sos z serkiem waniliowym
>
Ten przepis ma w ulubionych 11 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos do jajek i nie tylko
Sos tatarski

Sos tatarski

aga20

Dodane przez:

aga20

2013-02-25
Sos tatarski z podgrzybków

Sos tatarski z podgrzybków

goska239

Dodane przez:

goska239

2013-06-26
Gotowy sos tatarski - schładzamy
Sos do jajek

Sos do jajek

kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2015-01-16

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Sos do hamburgerów, kebabu, frytek, kanapek itd.

2013-10-24 21:07:21

Zrobiłam wreszcie ten sos :) niestety, nie przypadł mi do gustu ze względu na wyczuwalną wanilię. pozwoliłam sobie dodać swoje zdjęcie :)

2013-03-05 20:11:32

Czemu serek waniliowy? Nigdy się nie spotkałam , żeby do tego typu sosu dodawać serek homogenizowany waniliowy. Zwykły serek homogenizowany to okej.

2013-02-05 22:59:07

Bardzo lubię frytki z sosem, ten na pewno spróbuję!

2012-03-14 12:49:08

bardzo ciekawy i pieknie wygląda

2012-03-13 20:48:32

Nigdy nie robiłam takiego sosu z serka homogenizowanego! zawsze się zastanawiałam dlaczego w pizzeriach jest on taki gęsty, już wiem! dzięki za podsunięcie świetnego pomysłu! ja zawszę robię taki sosik z jogurtem!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017