73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Sos musztardowy

Składniki

Sos musztardowy - jak zrobić

W garnku zagotować litr wody a następnie rozpuścić w niej kostkę rosołu drobiowego. Zagotować. W szklance rozprowadzić musztardę z niewielką ilością wody, tak żeby musztarda stała się lejąca. Tak przygotowaną musztardę wlać do bulionu i razem zagotować. Śmietanę rozprowadzić w osobnym garnuszku z niewielką ilością wody i mąką. Śmietanę wlewać do wrzącego sosu cały czas mieszając gotujący się sos /jeśli sos będzie wcześniej dość gęsty to nie trzeba wlewać całej śmietany/.
Sos jest doskonały do ugotowanego jajka na twardo.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1604
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

kamila1957

Dodane przez:

kamila1957

2010-05-04
Sos majonezowy

Sos majonezowy

kamila1957

Dodane przez:

kamila1957

2010-05-05
Dodałam musztardę rosyjską sos dość ostry.
Sos koperkowy z jajkiem na twardo
Sos gyrosik

Sos gyrosik

gosiakaminska

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-05-09

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Sos musztardowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017