Kategorie przepisów

Przepis na Sos prowansalski - na zimno - do ryb

Opis

Smaczny sos na zimno do ryby. I tak naprawdę to robi się go w 20 minut.

Składniki

Sos prowansalski - na zimno - do ryb - jak zrobić


Bułkę - bez skórki - skropić słodką śmietanką, pozostawić na kilka minut.

Czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć go z solą.

Namoczoną miękką bułkę włożyć do miski i ucierać, dodając surowe żółtko, roztarty czosnek i ocet.

Cały czas ucierając, dodawać po kropli oliwę.

Gdy sos będzie miał już gęstą konsystencję lekko go schłodzić.

Ocena przepisu: 1 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1119
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos żółtkowo-pomidorowy do ryb
Sos czosnkowy najlepszy

Sos czosnkowy najlepszy

grzanka76

Dodane przez:

grzanka76

2015-11-29
Sos czosnkowy najlepszy
Sos warzywny

Sos warzywny

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-01-26
Sos serowy

Sos serowy

aseret

Dodane przez:

aseret

2010-01-26
Sos serowy ze szczypiorkiem

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Sos prowansalski - na zimno - do ryb

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017