Kategorie przepisów

Przepis na Sos śmietanowo-czosnkowy

Opis

Mój ulubiony sos. Pasuje mi do wszystkiego. Jest ostry i znakomicie podkreśla smak potrawy.
Można go podawać na zimno lub na ciepło - jeśli na ciepło to należy go wlać do potrawy na chwilę przed zdjęciem z ognia.
Ma jedną wadę - lepiej nie wychodzić z domu po jego zjedzeniu ze względu na specyficzny zapach czosnku :)

Składniki

Sos śmietanowo-czosnkowy - jak zrobić

Śmietanę wlać do miski. Czosnek obrać, i za pomocą czosnkownicy zgnieść i wrzucić do miski ze śmietaną. Wymieszać dodając sół i pieprz.
Potem przełożyć do salaterki - można udekorować liściem pietruszki lub bazylii.
Ocena przepisu: 4 (23 gł.)
Wyświetlenia: 19481
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Sos śmietanowo-czosnkowy
kammcia888

Dodane przez:

kammcia888

2009-02-20
>
Ten przepis ma w ulubionych 9 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos borowikowy

Sos borowikowy

anann

Dodane przez:

anann

2009-03-17
Sos musztardowy

Sos musztardowy

Adzilka

Dodane przez:

Adzilka

2009-03-03
Sos grzybowy z miksera

Sos grzybowy z miksera

ola44

Dodane przez:

ola44

2008-10-13
Sos grzybowy z miksera
Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

engyk

Dodane przez:

engyk

2008-12-02
Sos pieczarkowy

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Sos śmietanowo-czosnkowy

2013-02-27 22:43:25

super!Lubie dużo czosnku

2010-01-22 19:59:56

Ognisty ale super,lubię taki.
!siwy#

!siwy

2009-09-21 15:55:37

sosik full wypas , właśnie jestem po konsumpcji cała rodzina zadowolona :) idealny do pizzy i nie tylko , polecam do kurczaka . Ale wamiry to uciekaja ...
!kaśka#

!kaśka

2009-06-27 15:05:02

mam pytanie bo tu pisze, że sos włożyć do lodówki czyli, że co ten sos jest na zimno czy potem go podgrzać??

2009-06-09 19:28:31

bardzo dobry sos, bardzo ostry. ja uwielbiam ostre sosy, warto go zrobić, naprawdę.

2009-02-20 16:29:35

sama spróbowałam i uważam ze jest dobry choć odrobinę dla mnie za ostry
!edzia#

!edzia

2008-10-16 13:18:39

Ja dodaję jeszcze serek smietankowy BIELUCH i trochę koperku! Pychota!!
!telewizor#

!telewizor

2008-03-23 00:45:46

pyszne ;)
!magda#

!magda

2007-10-21 16:21:14

Uważam że 2 ząbki wystarczają;)
I ja zazwyszaj dodaje papryczke chilii do sosu Pychaaa ;D

2007-09-09 18:45:01

SOS JEST SUPER
!edycia21#

!edycia21

2007-09-01 09:52:22

dzisiaj robię!!!! :)
!NEklus#

!NEklus

2007-08-18 01:37:39

UWażam że za dużo jest 6 ząbków w zupełności wystarczają 3 wiadomo zalezy od wielkości . pozdro
!Edusia#

!Edusia

2007-07-12 10:54:29

Jeszcze lepsze gdy dodamy do tego biały ser...
!Patrycja#

!Patrycja

2007-02-06 14:43:17

ten przepis mi najbardziej pasuje jako sos czosnkowy tylo jeszcze oregano bym wtracila;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015