Kategorie przepisów

Sos ciemny

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mąki i drobno pokrojonej w kostkę cebuli, przyrządzić zasmażkę, dodać wino i wywar. Sos gotować minimum 10 minut, aż zgęstnieje. Sos przecedzić, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz rozrzedzić śmietaną.
Ocena przepisu: 4 (1 gł.)
Wyświetlenia: 981
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Sos ciemny
mioda#

Dodane przez:

mioda

2011-02-25

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos pieczeniowy ciemny

Sos pieczeniowy ciemny

beti8904#

Dodane przez:

beti8904

2011-02-08
Sos czosnkowo cebulowy

Sos czosnkowo cebulowy

beti8904#

Dodane przez:

beti8904

2011-02-11
Sosik z  piersi kurczaka

Sosik z piersi kurczaka

pawlus955#

Dodane przez:

pawlus955

2011-02-11
Sos czosnkowy

Sos czosnkowy

ilka_86#

Dodane przez:

ilka_86

2011-02-15
sos czosnkowy

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Sos ciemny

2012-07-31 14:35:04

super sos jak sie ma taki wywar mięsny. O niebo lepszy niz ten z torebki.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014