Kategorie przepisów

Sos grzybowy

Składniki

grzyby

Sposób przyrządzenia

Grzyby przebrać, opłukać. Odsączone włożyć na patelnię na rozgrzany olej. Smażyć aż wyparuje cała woda, jaka powstała z grzybów. Przyprawić do smaku wegetą i pieprzem, dodać pokrojoną drobno cebulę, Smażyć jeszcze razem parę minut. Na końcu zaprawić mąką ze śmietaną.
Ocena przepisu: 2 (3 gł.)
Wyświetlenia: 920
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Sos grzybowy
eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-09-03

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kurki z cebulką na maśle

Kurki z cebulką na maśle

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-09-03
Pieczarki duszone

Pieczarki duszone

grazka862#

Dodane przez:

grazka862

2010-09-13
Grzybki marynowane

Grzybki marynowane

mala_mi33#

Dodane przez:

mala_mi33

2010-09-23
Grzyby z jajkiem

Grzyby z jajkiem

beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-09-29
Grzyby duszone w śmietanie z jajkiem

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Sos grzybowy

2013-02-09 00:04:18

Ja robię trochę inaczej, bo kiedy wysmażą mi się grzybki razem z cebulką wtedy dolewam wody, dodaję rosołek, gotuję, doprawiam i zabielam śmietaną wymieszaną z mąką.

2012-06-30 12:01:58

Lubię takie sosy, idealny do dań mięsnych:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014