Kategorie przepisów

Sos grzybowy z suszonych grzybów

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzywy zalewamy na noc wodą, następnego dnia w tej wodzie gotujemy. Kiedy są już miękkie wyjmujemy z wywaru i kroimy na mniejsze kawałeczki. W międzyczasie podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę. Jak się zeszkli wrzucamy pokrojone grzyby, wlewamy pozostały wywar. Dusimy jeszcze moment. Dodajemy rozmieszaną z odrobiną wody śmietaną. Doprawiamy do smaku i jasny sos grzybowy gotowy :)
Ocena przepisu: 3 (10 gł.)
Wyświetlenia: 29293
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Sos grzybowy z suszonych grzybów
madlenn#

Dodane przez:

madlenn

2009-04-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos do spahetti

Sos do spahetti

eureka#

Dodane przez:

eureka

2009-04-09
Sos Bolognese

Sos Bolognese

ggrosheck#

Dodane przez:

ggrosheck

2009-07-15
Sos sezamowy do pizzy

Sos sezamowy do pizzy

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-04-16
Przed połączeniem składników
Sos serowy z żurawiną

Sos serowy z żurawiną

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2009-04-16
Sos na patelni

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Sos grzybowy z suszonych grzybów

!weronika#

!weronika

2011-01-22 09:28:55

bardzo dobry przepis :) tak jak robi moja mama :) pycha;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014