Kategorie przepisów

Sos musztardowy do ryby

Składniki

Sposób przyrządzenia

Skroić z cytryny skórkę, sparzyć ją.
Obraną cebulę pokroić w krążki dodać do niej skórkę z cytryny, sól i przyprawy korzenne,50 - 60 ml wody.
Gotować ok 15 i dodać wywar z ryby, pogotować razem ok. 5 minut.
Wywar przecedzić.
Cebulę przetrzeć ją przez sitko, wymieszać z 1 szklanką wywaru i połączyć całość z winem.
Masło roztopić, wymieszać z mąką, zrobić jasną zasmażkę.
Do wywaru dodać zasmażkę, musztardę, całość zagotować, odstawić z ognia i wymieszać z rozmąconymi żółtkami.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1170
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ziemniaki z sosem i dodatkami

Ziemniaki z sosem i dodatkami

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-01
Szybki sos

Szybki sos

Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-02-02

Komentarze

Do przepisu na: Sos musztardowy do ryby

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014