Kategorie przepisów

Sos pieczarkowy

Opis

To bardzo prosty i smaczny sposób na przygotowanie świetnego sosu grzybowego. Zamiast pieczarek można również użyć innych grzybów leśnych

Składniki

Do zagęszczenia

Sposób przyrządzenia

Cebulę obieramy, drobno kroimy i podduszamy na tłuszczu.
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki/półplasterki i dodajemy do cebuli. Całość podsmażamy. Podlewamy odrobiną wody, doprawiamy do smaku, mieszamy.

Na koniec sos zaciągamy śmietaną wymieszaną dokładnie z mąką.
Jeśli zamiast pieczarek użyjemy świeżych grzybów leśnych należy je wcześniej blanszować.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 475
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas smażenia: 20 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Sos pieczarkowy
mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2013-01-25
Świetny jako dodatek do makaronu, ziemniaków, mięs.
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Meksykański sos chili

Meksykański sos chili

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2013-01-27
Smaczny i pikantny
Gęsty grzybowy sos

Gęsty grzybowy sos

kuchareczka221#

Dodane przez:

kuchareczka221

2013-01-31
Dip

Dip

edwarda76#

Dodane przez:

edwarda76

2013-02-11
Sos gulaszowy do kaszy

Sos gulaszowy do kaszy

aga20#

Dodane przez:

aga20

2013-02-12

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Sos pieczarkowy

2013-01-31 14:28:42

lubię takie sosy do wielu potraw mięsnych używać, smakowite do zrazów , gołąbków

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014