Kategorie przepisów

Sos pieczarkowy ze śmietaną

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło stopić, wymieszać z przesianą mąką, podgrzewać chwilę mieszając, ale nie dopuścić do zrumienienia.

Do podgrzanego tłuszczu z mąką dolewać powoli mleka, mieszając równomiernie trzepaczką i podgrzewać do zawrzenia.
Gdy zawrze - dodać śmietanę, wymieszać.

Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć i drobno poszatkować, a następnie lekko podrumienić na oliwie, osolić.

Przygotowany sos przyprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać, wyłożyć do sosjerki dodając usmażone pieczarki.
Podawać do warzyw gotowanych, jaj, ryb i drobiu, oraz do potraw mącznych i z kasz.
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 5347
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Sos pieczarkowy ze śmietaną
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-02-17

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

kuchareczka87#

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-06
sos grzybowy z ziemniakami
Grzybki marynowane

Grzybki marynowane

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-12-26
Flaczki z boczniaka

Flaczki z boczniaka

asihahoha#

Dodane przez:

asihahoha

2008-12-15
mniam...
Kurki marynowane

Kurki marynowane

mala#

Dodane przez:

mala

2008-12-18

Komentarze

Do przepisu na: Sos pieczarkowy ze śmietaną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014