Kategorie przepisów

Sos śliwkowy

Opis

Taki sos doskonale pasuje do ryb, mięsa i jaj.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Suszone śliwki pokroić w paski, do do nich wino, powidła i dusić, aż się całość połączy 5 min. Następnie wlać wodę, sos pieczeniowy i dusić, aż wszystko zacznie gęstnieć. Odstawić do ostygnięcia. Majonez wymieszać z chrzanem i chłodna masa śliwkową. Suszone śliwki pokroić w paski, do do nich wino, powidła i dusić, aż się całość połączy 5 min. Następnie wlać wodę, sos pieczeniowy i dusić, aż wszystko zacznie gęstnieć. Odstawić do ostygnięcia. Majonez wymieszać z chrzanem i chłodna masa śliwkową. Na koniec połączyć z posiekana natką pietruszki.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1142
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos do jajek i nie tylko
Sos tatarski

Sos tatarski

aga20#

Dodane przez:

aga20

2013-02-25
Sos tatarski z podgrzybków

Sos tatarski z podgrzybków

goska239#

Dodane przez:

goska239

2013-06-26
Gotowy sos tatarski - schładzamy

Komentarze

Do przepisu na: Sos śliwkowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014