73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Staropolskie zrazy

Składniki

Staropolskie zrazy - jak zrobić

Kapustę kroimy na 5-6 części i gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na dwóch łyżkach tłuszczu, dodać odciśniętą kapustę i smażyć na małym ogniu 5 minut, stale mieszając. Kapustę i mięso przepuścić przez maszynkę z odciśniętą bułką, dodając jajko i posiekaną zieleninę.
Doprawić do smaku i wyrobić na jednolitą masę. Formować podłużne zrazy, obtaczać je w mące i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Nie należy formować zbyt dużych zrazów, gdyż w środku mogą pozostać surowe.
Ocena przepisu: 2 (12 gł.)
Wyświetlenia: 17578
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Staropolskie zrazy
steniam

Dodane przez:

steniam

2007-10-18
Staropolskie zrazy
marchewka

Dodane przez:

marchewka

2009-01-27
>
Ten przepis ma w ulubionych 16 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Naleśniki po turecku

Naleśniki po turecku

piotrszczecin

Dodane przez:

piotrszczecin

2007-10-15
Mielone inaczej

Mielone inaczej

Dodane przez:

2008-12-24
Smażona wątróbka

Smażona wątróbka

tere-sa

Dodane przez:

tere-sa

2009-03-03
Pierzynkowe wykwintne pulpety

Pierzynkowe wykwintne pulpety

Dodane przez:

2009-01-15

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Staropolskie zrazy

2007-10-12 21:43:44

Super przepis, kotleciki smaczne.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017