Kategorie przepisów

Steki z tuńczyka z aromatycznym puree

Opis

Prawdziwa rozkosz dla podniebienia!

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, pokroić na małe kawałki.
Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki.
Ziemniaki oraz połowę czosnku włożyć do lekko osolonego wrzątku, gotować 20 minut.

Liście sałaty oczyścić, umyć, osuszyć.
Pomidor umyć, podzielić na cząstki.
Szalotkę obrać, pokroić w kostkę.
Ocet wymieszać z szalotką, solą i pieprzem,
połączyć z olejem.

Stek umyć, osuszyć.
Skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać na patelni pół łyżki masła, smażyć rybę po 3 minuty z każdej strony.

Na krótko przed końcem smażenia obłożyć resztą czosnku oraz plasterkami cytryny.
Ziemniaki odcedzić, roztłuc z mlekiem i resztą masła, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Podawać do tuńczyka oraz sałatki w sosie winegret.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 915
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Filet z mintaja w musztardzie

Filet z mintaja w musztardzie

ani2908#

Dodane przez:

ani2908

2009-03-20
Ryba po grecku

Ryba po grecku

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-03-24
Tusze śledzi
Filet w zalewie brzoskwiniowej

Filet w zalewie brzoskwiniowej

ani2908#

Dodane przez:

ani2908

2010-01-11
brzoskwinie w syropie

Komentarze

Do przepisu na: Steki z tuńczyka z aromatycznym puree

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014