Kategorie przepisów

Surówa z kiszonej kapusty

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę kiszoną lekko odcisnąć z nadmiaru sosu, pokroić i przełożyć do salaterki. Oczyścić umyty por lub cebulę) i pokroić w cienkie krążki, oczyścić marchewkę, opłukać i utrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłko umyć, osuszyć i także utrzeć na tarce jarzynowej (bez obierania), przygotowaną marchewkę, por oraz jabłko dodać do kiszonej kapusty i wymieszać sałatkę. Przyprawić szczyptą cukru, ewentualnie soli, i polać oliwą lub olejem. Posiekać opłukane,osuszone gałązki natki i posypać sałatkę, podawać do np. gulaszu.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 607
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Szczaw w słoikach

Szczaw w słoikach

kammcia888#

Dodane przez:

kammcia888

2009-02-27
Kotlety z cukini

Kotlety z cukini

eureka#

Dodane przez:

eureka

2010-08-31
Brukselka z tartą bułką

Brukselka z tartą bułką

eureka#

Dodane przez:

eureka

2010-01-15
Brukselka z tartą bułką
babka ziemniaczana

babka ziemniaczana

Aiko#

Dodane przez:

Aiko

2010-01-16

Komentarze

Do przepisu na: Surówa z kiszonej kapusty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014