Kategorie przepisów

Surówka z czerwonej kwaszonej kapusty

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę wyjąć ze słoika, odcisnąć i posiekać na krótkie nitki.
Przełożyć do salaterki.
Cebulę obrać i drobno posiekać, dodać do kapusty.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce z dużymi okami.

Dodajemy również do salaterki z kapustą i cebulą.
Mieszamy, dolewamy oliwę, dodajemy cukier i pieprz świeżo mielony wszystko do smaku.

Surówkę możemy też lekko posolić.
Podajemy z ziemniakami i kotletem sudeckim, z kaszą i gulaszem.
Ocena przepisu: 2 (2 gł.)
Wyświetlenia: 4754
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Surówka z czerwonej kwaszonej  kapusty
aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-01-08

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sałatka grecka

Sałatka grecka

madzik323#

Dodane przez:

madzik323

2009-01-08
Sałatka z kapusty pekińskiej
Najprostsza surówka z marchewki

Najprostsza surówka z marchewki

dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-10
surówka z marchewki
Surówka sezamkowa

Surówka sezamkowa

dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-10
sezamkowa sałatka

Komentarze

Do przepisu na: Surówka z czerwonej kwaszonej kapusty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014