Kategorie przepisów

Świeżynka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przyrządza się ją przy okazji świniobicia. Wieprzowina -okrawki szynki, boczku, łopatki. Pokroić jak do gulaszu. Cebule pokroić w plastry, włożyć do garnka razem z mięsem, podlać wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości na małym ogniu ok. Godz. Należy pilnować aby woda zbyt szybko nie wyparowała. Wątróbkę pokroić tak samo jak mięso. Włożyć wątróbkę do mięsa pod koniec duszenia. Dodać przyprawy. Podawać od razu na stół z chlebem lub ziemniakami.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 7180
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Schab w czerwonym winie

Schab w czerwonym winie

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-01-31
Żeberka na szybko

Żeberka na szybko

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-01-31
Mięso wieprzowe

Mięso wieprzowe

Wisienka#

Dodane przez:

Wisienka

2010-03-09
Swojska kaszanka z czosnkiem

Swojska kaszanka z czosnkiem

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-03-16

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Świeżynka

2010-02-01 08:20:09

Super wykorzystanie "resztek". Po co je wyrzucić jak można z nich coś jeszcze ugotować

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014