Kategorie przepisów

Szałot kartoflany

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki gotujemy (w mundurkach) z kminkiem. Studzimy i kroimy w dość dużą kostkę. Śledzie moczymy przez 12 godzin w wodzie, którą zmieniamy kilkakrotnie. Następnie przez 1 godzinę moczymy w mleku. Dokładnie je odsączamy i kroimy w paseczki. Kiszone ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Tak samo kroimy słoninę, wytapiamy ją na patelni i skwarki dodajemy do sałatki. Następnie doprawiamy sałatkę solą, pieprzem i octem.
Smacznego!
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1862
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kujawski czerwony barszcz

Kujawski czerwony barszcz

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-07-30
Sałatka z ananasem i śledziem

Sałatka z ananasem i śledziem

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-10-07
Sałatka
Sałatka ze śledziem i buraczkami

Sałatka ze śledziem i buraczkami

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-10-07
sałatka ze śledziem.

Komentarze

Do przepisu na: Szałot kartoflany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014