Kategorie przepisów

Przepis na Szarlotka Tutti-Frutti

Składniki

Szarlotka Tutti-Frutti - jak zrobić

Z żółtek, połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem i tłuszcz szybko zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części i 2 z nich zamrozić. Ubić sztywna pianę z białek, wciąż ubijając dodać szklankę cukru i mąkę ziemniaczaną. Nie zamrożonym ciastem wylepić blaszkę, wyłożyć mus, następnie warstwę startego na tarce zamrożonego ciasta, na to pianę i trzecia część ciasta również startego.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 1585
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Spód do szarlotki

Spód do szarlotki

Marcela

Dodane przez:

Marcela

2010-04-29
Szybka szarlotka z kaszą manną
Klasyczna szarlotka

Klasyczna szarlotka

Opolanka

Dodane przez:

Opolanka

2010-05-13
Szarlotka

Szarlotka

ANECIK1980

Dodane przez:

ANECIK1980

2010-05-26

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Szarlotka Tutti-Frutti

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015