Kategorie przepisów

Szarlotka japońska

Składniki

polewa

Sposób przyrządzenia

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, następnie po łyżce sparzonego zmielonego maku i dalej ucierać. Następnie włożyć jabłka starte na tarce o dużych oczkach i wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek, bakalie i lekko wymieszać. Piec około 50 min. Wszystkie składniki polewy włożyć do naczynia i gotować około 4 minuty. Wystudzony placek polać ciepłą polewą.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1002
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 50 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Szarlotka

Szarlotka

aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-07-05
Szarlotka, która zawsze wychodzi
Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-08-28
Szarlotka z bezą

Szarlotka z bezą

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-09-08

Komentarze

Do przepisu na: Szarlotka japońska

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014