Kategorie przepisów

Szarlotka na ucieranym cieście

Składniki

Sposób przyrządzenia

W misce ucieram margarynę z cukrem i jajkami. Następnie dodaję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyrabiam ciasto na gładką masę. Na dno blachy wykładam ciasto i delikatnie rozprowadzam po dnie, przykrywam musem jabłkowym i posypuję nadzienie kruszonką.

Ciasto piekę w piekarniku rozgrzanym do około 170°C przez około 50 minut. Przestudzone ciasto wyjmuję z formy i posypuję cukrem pudrem.
Ocena przepisu: 1 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1328
Ile porcji: 20
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 50 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Szarlotka na ucieranym cieście
ilka_86#

Dodane przez:

ilka_86

2011-12-27
Szarlotka na ucieranym cieście
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Szarlotka z jabłkami

Szarlotka z jabłkami

martusia1#

Dodane przez:

martusia1

2012-09-25
Szarlotka

Szarlotka

kleopatra1982#

Dodane przez:

kleopatra1982

2012-10-28
Moja szarlotka

Moja szarlotka

aga-25#

Dodane przez:

aga-25

2013-01-28
Szarlotka waniliowa

Szarlotka waniliowa

aga-25#

Dodane przez:

aga-25

2013-03-27

Komentarze

Do przepisu na: Szarlotka na ucieranym cieście

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014