Kategorie przepisów

Szarlotka (placek półkruchy z jabłkami)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka umyć, podzielić na części, rozgotować w bardzo małej ilości wody, przetrzeć przez sito, przecier trochę odparować, dodać cukier i cynamon, wymieszać i pozostawić do wystygnięcia;
Nadzienie należy przygotować bezpośrednio przed nałożeniem na ciasto.

Z podanych surowców sporządzić ciasto półkruche, oziębić. Podzielić ciasto na dwie części: jedną część rozwałkować na płat grubości 5 mm, przenieść na wałku na blachę, ponakłuwać widelcem, upiec na jasnozłoty kolor. Na upieczone ciasto nałożyć nadzienie z jabłek, wyrównać, przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta i piec ok. 40 min. Po wyjęciu z piekarnika gorącą szarlotkę posypać cukrem pudrem i pokrajać w kwadraty.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 6307
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Szarlotka

Szarlotka

kammcia888#

Dodane przez:

kammcia888

2009-03-09
Szarlotka

Szarlotka

lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2010-02-06
Przed włożeniem do pieca
Szarlotka

Szarlotka

Insane_Desire#

Dodane przez:

Insane_Desire

2009-08-24
Szarlotka.

Komentarze

Do przepisu na: Szarlotka (placek półkruchy z jabłkami)

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014